RSS
email

Mor Jorge Semprún, adéu a un gran intel·lectual.

Jorge Semprún, escriptor, polític i cineasta ha mort als 87 anys per causes naturals al seu domicili de París.

Va néixer el 10 de desembre de 1923 a Madrid, en una família d'origen burgès, catòlica i liberal. Era fill de Jose María Semprún Gurrea, diplomàtic republicà, i nét del polític  mallorquí conservador Antonio Maura. A l'inici de la Guerra Civil es va traslladar a Holanda i el 1939 va exilar-se a França, on va viure bona part de la seva vida.
Durant la Segona Guerra Mundial va lluitar amb la Resistència i es va afiliar al Partit Comunista. Detingut pels nazis, va ser deportat al camp de concentració de Buchenwald. Marcat amb el número de presoner 44.904, l'experiència de setze mesos al camp el va marcar tota la vida. (…)

Semprún va desenvolupar una intensa activitat artística tant en el món de la literatura com en el del cinema. En aquest darrer àmbit, va col·laborar com a guionista amb directors com Alain Resnais i Costa-Gavras en films tan influents com Z o La guerra s'ha acabat. Com a escriptor va portar a terme una obra amb una profunda dimensió humana, fortament influïda per la seva estada a Buchenwald. Aquesta obra inclou títols com El largo viaje (1963)publicada a París i que va valdre-li el Premi Formentor i el Premi de la Dissidència–, La escritura o la vida (1994), Aquel domingo (1980) i Viente años y un día. (...)


Títols de Jorge Semprún que podeu trobar a les Biblioteques  Municipals de la Xarxa de Palma.(Clicant damunt el títol veureu la ubicació)




Bookmark and Share

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

BIBLIOTECA DE CORT

Plaça de Cort, 1 · 07001 Palma (Illes Balears)
Telèfon: 971225962 · e-mail: bibcort@a-palma.es