RSS
email

Set biblioteques de Palma acolliran diversos fons específics que van des del còmic fins a la història jueva

dBalears

Biblioteques temàtiques

Set centres bibliotecaris de Ciutat acolliran diversos fons específics que van des del còmic fins a la història jueva. Cort preveu també crear-ne un sobre la dona a totes les biblioteques

Francesca Marí | 24/03/2010 | Vistes: 28
Valoració
  • Puntuada amb 0 estrelles de 5
  • Puntua-la amb 1 estrelles
  • Puntua-la amb 2 estrelles
  • Puntua-la amb 3 estrelles
  • Puntua-la amb 4 estrelles
  • Puntua-la amb 5 estrelles
Set centres bibliotecaris de Ciutat acolliran diversos fons específics. Foto: Arxiu

Set de les 23 biblioteques municipals de Palma disposaran de fons especialitzats per matèries. Aquesta és la proposta del departament de Cultura de Cort, que ja ha començat a bastir el projecte. Així ho confirmà la delegada de Patrimoni, Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament, Antònia Amengual, qui afegí que s'ha engegat en un centre i la resta s'aniran dotant gradualment. D'aquesta manera, la biblioteca Josep Maria Llompart disposa de materials específics en llengües. "És un projecte que havíem començat fa temps i està en marxa", destacà.
Cal remarcar que aquests nous fons són temàtics per a cada centre, però que s'inclouran enmig dels volums literaris ordinaris. Els altres sis centres especialitzats seran la biblioteca Ramon Llull, amb un fons dedicat al còmic; Cort tindrà documentació sobre la història de la ciutat i història jueva; la Joan Alcover inclourà llibres específics sobre excursionisme i medi ambient, i la d'Establiments serà una rondalloteca.

A més, una vegada restaurat el Casal Balaguer, aquest acollirà un ampli fons sobre poesia, mentre que l'àrea temàtica sobre cultura popular encara no té una ubicació concreta. "Potser a la biblioteca de Santa Catalina o bé al teatre Mar i Terra, on també hi haurà l'aula de cultura popular. Encara s'ha de decidir", explicà la responsable de l'Ajuntament. A aquests fons específics s'hi sumarà, així mateix, un projecte conjunt entre les regidories de Cultura i Igualtat per crear un fons específic a totes les biblioteques municipals amb temàtica feminista i d'història de la dona. "Aquí tampoc no tenim un calendari establert, però ja hem realitzat els llistats de llibres", afegí. Crear aquest fons costarà "prop de noranta mil euros", aclarí Amengual.

A això s'hi ha d'afegir un nou centre de documentació sobre dones, que estarà ubicat al centre Flassaders i que acollirà tot tipus d'estudis i recursos orientat a la dona. Aquest també serà gestionat conjuntament entre Cultura i Igualtat. "Serà una iniciativa semblant a la del centre de documentació juvenil", sentencià Amengual. Fixar un calendari d'actuació és ara una de les tasques pendents.


Bookmark and Share

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

BIBLIOTECA DE CORT

Plaça de Cort, 1 · 07001 Palma (Illes Balears)
Telèfon: 971225962 · e-mail: bibcort@a-palma.es